FYSIO TEAM VOORBURG, samen voor de beste zorg!

Karina Jans

 

 

 

Wat leuk om mijzelf te mogen voorstellen aan iedereen. Ik ben Karina Jans en sinds 2018 afgestudeerd als bekkenfysiotherapeute. Ik ben geboren in Venray en woon sinds 2013 met veel plezier in de regio Den Haag.  

 

 

In 2010 ben ik gestart met de studie fysiotherapie aan de HAN in Nijmegen. Deze heb ik met succes afgerond. In 2015 ben ik gestart aan de master opleiding bekkenfysiotherapie aan de SOMT in Amersfoort. Ook deze heb ik in juni 2018 succesvol afgerond. Het beroep bekkenfysiotherapeute is wat bij mij past en wat ik met veel plezier doe. Het geeft mij veel voldoening om echt wat te kunnen betekenen in de diverse bekkenproblematiek bij vrouwen en mannen.   

 

Naast bekkenfysiotherapie heb ik een brede achtergrond op het gebied van dans en beweging.

Mijn interesse in het menselijk lichaam is al vroeg ontstaan. Ik danste al voordat ik kon spreken.
Na de opleiding aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten heb ik 1,5 jaar in New York City gestudeerd en gedanst. Hier volgde ik het Professionel Study Program aan de Limón School of Dance. Naast deze studie heb ik mogen dansen in de werken van José Limón onder begeleiding van het Limón dansgezelschap. Mijn passie en liefde voor dans is nog steeds een groot deel van mij.  De combinatie fysiotherapie en dans is in mijn optiek prachtig. De kennis van het menselijk lichaam die ik had als danseres wordt nu versterkt door de kennis als fysiotherapeute.  

 

Als bekkenfysiotherapeute richt ik mij op al de verschillende klachten die in dit vak voorkomen. Dit kunnen pijnklachten zijn rondom het bekken, maar ook klachten zoals urine- of ontlastingsverlies. Ook heb ik veel affiniteit met mensen met seksuele klachten of bijvoorbeeld problemen rondom de zwangerschap en bevalling. Wat ik vooral heel bijzonder vind is dat je in dit specifieke vak een hele bijzondere band met je patiënten op bouwt. Binnen de bekkenfysiotherapie zie je patiënten met heel persoonlijke klachten. Dat is voor mij toch heel anders dan de algemene fysiotherapie. Het is enorm bijzonder om zo’n vertrouwensband op te bouwen met een patiënt. Daarbij zie je vaak dat patiënten die ik behandel enorm gemotiveerd zijn om hun probleem aan te pakken. Hierdoor vorm je echt een team samen met je patiënt. 

 

 

BIG nummer: 29918681604

 

 

 

 

FYSIO TEAM VOORBURG | info@fysioteamvoorburg.nl | 070-386 61 18 | 070-387 05 77